top of page
  • Korvatulehdukset
    Aconitum Aconitum-potilaan korvatulehdus on äkillinen ja raju oireiltaan. Potilas on ahdistunut ja levoton. Usein korvakipu on seurausta kylmästä, kuivasta tuulesta. Potilas on suunniltaan kivusta. Usein aconitum-potilas potkii peiton päältään, koska tuntee ahdistavaa kuumuutta. Janoinen. Aconitum on yksi tärkeimpiä kotiapteekin lääkkeitä. Belladonna Belladonna-potilaan korvissa on tykyttävä kipu. Korvaa särkee ja rauhaset ovat turvonneet. Potilas on todella kipeä. Kasvot punaiset ja silmät kiiltävät. Jalat ja kädet tuntuu kylmiltä. Potilas on vihainen ja saattaa jopa tukistaa hoitajaansa. Tuskainen ja pelokas. Chamomilla Erittäin kiukkuinen ja itkuinen potilas, jolla ei ole hyvä missään. Hän on yliherkkä, ärtynyt, janoinen ja kuuma. Korvaa särkee ja kipu pahenee öisin. Sylissä kantaminen helpottaa oireita. Korvatulehdus hampaiden tulon yhteydessä. Hepar Sulfuris Hepar sulfuris potilaalla on taipumusta märkiviin tulehduksiin. Pienikin veto tuntuu pahalta ja kipu helpottaa kun korvaa painaa jotain lämmintä vasten. Potilas on paleleva. Korvat saattavat vuotaa märkäistä eritettä ja eritteessä on juustomainen haju. Jo pidempään kestänyt korvatulehdus. Kurkkukipu, joka säteilee korvaan. Mercurius Korvakipu on pahimmillaan öisin. Henki haisee pahalle. Potilas saattaa hikoilla runsaasti ja hikoilukin haisee pahalle. Potilas on janoinen ja juo mielellään jotain kylmää. Eritteet ovat vihertäviä ja paksuja. Pulsatilla Potilaalla on korvasärkyä ja kellertävä, paksu nuha. Potilas on itkuinen ”reppana”, pientä valitusta ja hän haluaa lohdutusta. Häntä palelee, mutta ei voi olla kuumassa huoneessa. Raitis ilma tuntuu hyvältä ja helpottaa oloa. Olo pahenee iltaa kohti. Silicea Korvakipu, joka sykkii ja tuntuu porautuvalta. Korva kutiaa, kun nielaisee. Kipeä korva on hyvin herkkä kaikelle vedolle. Hän mahdollisesti haluaakin, että pipo on päässä sisälläkin ja ulkona tiukasti korvien päällä. Kuulo voi olla heikentynyt. Liimakorva.
  • Vatsataudit
    Arsenicum Yleisin ruokamyrkytys-lääke, erityisesti jos pilaantunut ruoka ollut lihaa. Pahanhajuinen, polttava ripuli, joka polttaa peräaukkoa. Paha olo ja oksentaa. POLTTAVAT KIVUT ja ulosteet. Tyypillinen turistiripuliaine. Ruuan hajukin ällöttää. Potilas on janoinen, juo paljon mutta pieniä kulauksia kerrallaan. Melko pian juoma kuitenkin tulee ulos. Mahassa polttava kipu, kramppeja ja ilmaa on paljon. Potilas on uupunut ja ahdistunut. Bryonia Kesäripulia kylmistä juomista. Ruoka ei sula, on syöty liikaa herkkuja ja rasvaista ruokaa. Tuntuu kuin vatsassa olisi kivi. Pahoinvointi ja ripuli pahenee liikkuessa, ulosteen mukana on sulamatonta ruokaa. Potilas pyrkii olemaan aivan liikkumatta ja haluaa olla yksin. Päänsärkyä vatsataudin yhteydessä. Lycopodium Potilas haluaisi syödä jotain makeaa, mutta olo pahenee siitä. Vatsa on kuin ilmapallo, turvonnut ja kipeä. Vatsassa kuplii. Pahoinvointia pilaantuneen kalan jälkeen. Suussa on kitkerä maku. Oksennukset ovat vihertäviä ja sappea. Ipecacuanha Jatkuva pahoinvointi, jota oksentaminen ei tunnu helpottavan. Maha on jo ihan tyhjä ja potilas yökkii tyhjää. Oksennuksen mukana tulee limaa ja/tai valkoista vaahtoa. Kasvoilla ”etova ilme”. Syljen eritys on runsasta. Ilmavaivoja ja ripulointia, joka on kuin käynyttä vaaleaa hiivalientä. Nux Vomica Vatsaflunssa, ruuansulatushäiriöitä, ilmavaivoja, maha on aivan sekaisin, erityisesti jos potilas on syönyt monia eri ruokia ja juomia sekaisin (esim lastenkutsujen jälkeen). Jännityksen ja stressin jälkeen. Imettävä äiti on juonut liikaa kahvia tai alkoholia. Vatsaa aristaa, ripulointi on tiheää ja ulosteen joukossa on limaa. Viluinen, eikä kestä tärinää. Potilas on ärtyisä. Haluaisi oksentaa, mutta ei pysty. Aikuisille krapulaan! Chamomilla Vihreä, pahanhajuinen ripuli ja oksentelu. Vatsavaivat liittyvät usein hampaiden tuloon. KOLIIKKILÄÄKE! Vatsaan ei saa koskea, saatikka painaa. Sylissä kantaminen, hytkyttely, helpottaa oloa. Lapsi haluaa lelun, mutta kun saa sen –heittää sen heti pois. Phosphorus Oksennustauti, jossa edes vesi pysy sisällä. Oksentaa veden pois melkein heti kun se pääsee vatsaan. Potilaan ruokahalu saattaa olla hyvä, mutta ruoka ei pysy sisällä. Potilas on yliherkkä, eikä kestä ääniä. Silmät ovat arat kirkkaalle valolle. Potilas on pelokas ja haluaa juoda JÄÄkylmiä juomia, joka helpottaa oloa hetkeksi. Pulsatilla Ylensyömisen jälkeen, erityisesti rasvaisten ruokien jälkeen (lihapiirakoita, munkkipossuja jne) Potilas röyhtäilee, suu on kuiva, mutta ei ole janoinen. Jokainen uloste on erilainen. Potilas on reppana ja haluaa kainaloon. Raitis ilma helpottaa oloa.
  • Flunssa ja Infulenssa
    Aconitum Yhtäkkiä rajusti alkava vilustumisesta johtuva flunssa. Äkilliset,voimakkaat oireet. Kuiva, haukkuva yskä, kuume, kurkkukipu. Potilas on ahdistunut, janoinen, juo suuria määriä vettä. Kurkunpään tulehdukseen ja valekuristustautiin. Allium cepa Tavallinen nuha, jota kostea ilma pahentaa. Potilaan silmiä kirvelee, niitä polttaa ja niistä vuotaa vettä. Päätä särkee. Nenästä valuu kirkasta räkää. Olo on kuin sipulia leikatessa! Arsenicum Kuiva, hakkaava yskä. Polttavat kivut. Potilas on janoinen ja juo pieniä kulauksia vettä kerrallaan. Keuhkoputki on kuiva ja polttava. Kylmä ilma pahentaa yskimistä. Potilas ei saa nukuttua yskimiseltään. Oireet pahenee iltaa myöten ja yskii pitkin yötä. Nenästä valuu kirkasta, juoksevaa, limakalvoja ja ihoa polttavaa räkää. Belladonna Kova korkea kuume, nousee nopeasti. Kipu on sykkivää, pupillit voi olla laajentuneet, sekavuutta, kramppeja ja kuumehourailua. Kurkkukipua ja kuivaa, hakkaavaa yskää. Ferrum Phosphoricum Erinomainen (lasten) flunssalääke. Oireet tulevat vähitellen, pientä lämpöä nousee, vähän nuhaa ja lapsi vaikuttaa erittäin väsyneeltä. Silmätulehdukseen flunssan yhteydessä. Lapsi leikkii tyytyväisenä, vaikka on kovassa kuumeessa. Keuhkoputken tulehdukseen. Potilas on kalpea ja uupunut. Eupatorium perf. Pitkittynyt flunssa/influenssa. Potilaalla on aivan hakattu olo, tuntuu kun jalat olisi hakattu poikki. Koko kehoa särkee luita ja ytimiä myöten. Päänsärky on niin kovaa ettei hän halua liikkua. Vilunväreitä ja limakalvot tulehtuneet. Antimonium tartaricum Hengittäessä kuuluu selvästi, kuinka lima rohisee hengitysteissä. Hengitystiet ovat täynnä limaa, jota on vaikea saada yskittyä ulos. RV-viruksen aiheuttamaan tukahduttavaan yskään. Potilaalla on heikko olo ja hän on kalpea. Ipecacuanha Erityisen tärkeä lääkeaine, jos potilaalla on kostean ja lämpimän sään aiheuttama yskä. Yskä on kouristavaa, niin että lapsen on miltei mahdoton hengittää ja ovat tukehtumaisillaan. Limaa on paljon ja potilas oksentaa yskänpuuskan lopuksi. Phosphorus Kurkkua kutittaa, kuiva yskä. Yskä pahenee, kun menee lämpimästä huoneesta ulos kylmään. Keuhkoputkea polttelee. Potilas haluaa jääkylmiä juomia. Puhuminen ja nauraminen pahentaa yskää. Ääni voi olla käheänä yskimisestä. Sulfur Flunssaoireet jää kytemään viikko kaupalla, eikä mene millään ohi.

Homeopaattinen kotihoito

purkit.jpg
bottom of page