top of page

VAUVAHIERONTA

homeopatia.jpg

Vauvahieronta sopii kaikenikäisille vauvoille, myös vastasyntyneille ja niillekin joilla koliikkia ei ole. Kaikki vauvat hyötyvät hieronnasta.

Kosketus ja lämpö lisäävät vauvan verenkiertoon oksitosiinihormonia, joka saa aikaiseksi fysiologisen rauhoittumisreaktion sekä kasvattaa kasvuhormonitasoa ja on näin suorassa yhteydessä vauvan kasvuun ja terveyteen.

Kosketus edistää vauvan kasvua ja terveyttä koska se muun muassa tukee immuunijärjestelmää. Kosketusta tarvitaan myös ravinnon imeytymiseen ja sen varastointiin. Turvallisessa ihokosketuksessa vauvan energia säästyy olennaiseen: vitaalitoimintojen ylläpitämiseen, ei pelkoon.

Teen vauvahierontaa tilattaessa, pidän kursseja äideille. Olethan yhteydessä jos haluat varata vauvahieronnan tai kiinnostut kurssista.

KOLIIKKI

Suomalaisista vastasyntyneistä noin 13 prosentilla on vaikea ja 30 prosentilla lievä kolmen kuukauden koliikki. Koliikin aiheuttajaa tai syntytapaa ei virallisesti tunneta. On arveltu, että kyseessä on monen tekijän kokonaisuus, joka liittyy vauvan kehityksen aiheuttamiin muutoksiin.

Epätavallisen runsaasti itkevä vauva kannattaa viedä lääkäriin, jotta varmistettaisiin ettei itku johdu jostakin sairaudesta. Sen jälkeen voidaan tehdä hierontaan, homeopatiaan ja ruokavalioon perustuva hoitosuunnitelma.

bottom of page