top of page
Etsi
  • katjarikala

Apua kevään allergiaoireisiin


Siitepölyallergiat ovat ikävä krooninen vaiva. Siihenkin löytyy helpotusta homeopatiasta.


Allergia merkitsee elimistön immuunijärjestelmän virheellistä toimintaa ulkoisia tekijöitä kohtaan. Valkosolut reagoivat hengitysteihin joutunutta siitepölyä kohtaan. Tällöin valkosolut ja eräät kudosten solut erittävät kemiallisia välittäjäaineita, joista tärkein on nimeltään histamiini. Ne aikaansaavat allergisen reaktion laukeamisen ja ulospäin nähtävät oireet kuten ihottuman, nuhan tai yskän. Tämä on kehon häiriötila ja sitä voidaan helpottaa homeopaattisella rakennehoidolla. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että allergiataipumus on krooninen ja lähes aina perinnöllinen vaiva, jonka taustalla voi olla monia altistavia tekijöitä. Kroonisen allergian hoito vaatii aina käynnin homeopaatin vastaanotolla. Akuutteja oireita voi kuitenkin lievittää ihan kotihoidolla.

Allergian oireet ilmenevät hyvin yksilöllisesti. Tässä muutamia lääkeainekuvia akuutteihin allergiaoireisiin ylähengitysteissä ja silmissä.


ALLIUM CEPA


Allergiaoireet alkavat aivastelulla, joka pahenee ja pahenee pikkuhiljaa. Silmiä polttelee ja kirvelee, kirkas valo tuntuu pahalta ja silmät vuotavat runsaasti vettä. Nenä valuu valtoimenaan kirkasta räkää ja jatkuva niistäminen rikkoo ihon nenän alta jatkuvan niistämisen takia. Kurkkua pistelee ja kirvelee. Olo on kuin sipulia leikatessa. Oireet enemmän vasemmanpuoleisia, tai voivat alkaa vasemmalta ja siirtyä siitä oikeanpuoleisiksi. Erittäin herkkä kukkien tuoksulle. Oireet pahenevat aamulla sängystä noustessa ja olo huononee iltaa myöten ja on pahimmillaan illalla nukkumaan mennessä. Oireet helpottavat raittiissa ulkoilmassa ja pahenevat sisään tullessa. Mieli on maassa, vähän ahdistunut ja tylsistynyt. Potilas pelkää, että oireet pahenevat sietämättömiksi.

EUPHRASIA


Erityisesti allergiset silmäoireet: kova kutina ja tunne kuin silmissä olisi roskia. Silmät valuvat ja luomet ovat turvoksissa. Silmistä vuotaa paksua, kirkasta eritettä, jota täytyy koko ajan räpytellä ja pyyhkiä pois. Kylmät kääreet tuntuvat hyvältä. Oirekuvaan voi liittyä hyvinkin limaista yskää ja nenä valuu valtoimenaan kirkasta vetistä räkää. Oireet pahenevat iltaa kohti ja lämmöstä. Oireet helpottavat viileästä ulkoilmasta, huuhtelemalla silmiä tai kasvoja. Potilasta laiskottaa, on välinpitämätön, vakava ja voi olla hiukan surumielinen.

SABADILLA


Voimakasta, kouristuksenomaista aivastelua. Yksi rajuimmista aivastelu-aineista. Helposti 20 aivastuksen puuskia kerralla. Kukkien, heinäpellon tuoksu tai jopa niiden ajattelu saa aikaan aivastuskohtauksen. Yliherkkä muutenkin kaikille tuoksuille. Nenän sisällä kutisee ihan mahdottomasti ja se vuotaa solkenaan vettä. Limakalvo tuntuvat kuivalta. Nenän kautta hengittäminen on vaikeaa ja se on aivan tukossa. Tukkoisuus voi vaihdella puolelta puolelle. Silmäluomet punoittavat ja ovat turvoksissa. Hölmö ja hidas olo, kun koko pää on ihan tukossa. Viluinen ja tärisevä potilas, joka mielellään juo lämpöisiä juomia ja pukeutuu lämpimästi. Voi paremmin sisällä kuin ulkoilmassa. Suu tuntuu kuivalta, mutta on janoton.

APIS


Silmäluomet ja silmien ympäristö ovat punaiset ja niin turvoksissa, että silmät melkein muurautuvat umpeen. Silmiä kutittaa ihan hirveästi, niitä kuumottaa ja on polttavan pistävää kipua. Silmiä särkee ja oloa helpottaa niiden huuhtelu kylmällä vedellä tai peittäminen kylmillä kääreillä. Jatkuvaa aivastelua nenän kutinan takia. Oireet enemmän oikeanpuoleisia. Iho on erittäin herkkä kosketukselle, jos siinä esiintyy turvotusta. Hengitysvaikeuksia, erityisesti sisään hengittäessä tuntuu pahalta. Potilas on erittäin helposti ärsyyntyvä, jopa raivoisa ja vihainen. Kaikki asiat tuntuu menevän pieleen. Erittäin kiireisen ja levottoman oloinen. Oireet pahenee yöllä. Makuullaan limaa valuu nieluun, joten istuvassa asennossa on helpoin olla. Lämpö pahentaa oireita, viileä helpottaa.

WYETHIA


Kova kutina kitalaen perällä. Potilas hankaa kutiavaa kohtaa kielellä edes takaisin, jotta kutina helpottaisi. Kutina voi tuntua korvissa asti. Kovaa aivastelua ja kirkasta nuhaa. Ääni on käheänä ja kurkku karhea. Kaikki limakalvot tuntuvat erittäin kuivalta. Kuiva, ärsyttävä yskä. Oireet pahenevat iltapäivällä.

Lääkeaineita allergiaoireisiin löytyy monta muutakin. Tervetuloa vastaaotolle! Otan kevään ajan asiakkaita vain Skypen kautta. #homeopatia #lääkkeetönhoito #luontaishoito #homeopatiainfo

248 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page